3 Essentiele tips voor je berichten op dating apps

Door: Dionne de Groot

Datingtips

Theoretisch gezien is online dating een gelijk speelveld. Iedereen kan gebruik maken van dezelfde opties en functies om liefde te vinden. Toch slagen sommige mensen er vaker in om een match te scoren dan anderen. Het ligt niet eens altijd aan het uiterlijk van de persoon, wat online belangrijker is, maar vaak meer aan de berichten die verstuurd worden.

Goede looks helpen enorm maar als je het niet kunt opvolgen met een vlotte internetbabbel dan kom je nog niet ver. De berichten die je verstuurd op de dating apps bepalen het succes.

Als je je matches niet weet te boeien dan beginnen de swipe-vingers alweer te jeuken en beland je onderop de berichtenstapel. Dit zijn enkele basistips om optimaal gebruik te maken van je online datingervaring.

  1. Blijf positief

  2. Eén van de typische dingen die je tegenkomt in de profielen en berichten van anderen is negativiteit. Of het nu een directe afwijzing is van iemand met een kleurtje of de teloorgang van de beleefde man die niet naar seks op zoek is; je krijgt ermee te maken als je door de profielen scrolt. Besef dat dit niet de standaard is, maar de onkunde van deze personen om een aantrekkelijke profieltekst of bericht te schrijven. Houdt de negativiteit uit je berichten en blijf positief als je succes wilt hebben met online daten.

  3. Wees niet bang om de eerste stap te zetten

  4. Vergeet al die verouderde regels die zeggen dat een man de eerste stap moet zetten. De wereld is veranderd; niet alleen door de emancipatie van de vrouw maar ook de revolutie van het internet. Mannen versturen nog altijd de meeste eerste berichten maar het tij is aan het keren. Zo is het niet meer standaard dat de man voor de eerste date betaalt. De rekening wordt steeds vaker gedeeld.

  5. Word creatiever dan de standaard "Hey"

  6. Als er iets is waar singles moe van worden dan is het wel de standaard “Hey” als opening van het gesprek. Het is zo standaard dat de meeste singles deze berichten niet eens openen. Je kunt misschien zelfs nog beter geen bericht versturen dan alleen een “Hoi”. Pak iets uit de profieltekst waar je op kunt inhaken of benoem iets dat je ziet op de foto’s; het laat zien dat je bereid bent om meer moeite te doen dan het gros van de singles. Begin bijvoorbeeld met een vraag, in plaats van een begroeting.

  7. Blijf jezelf

  8. Het lijkt waarschijnlijk voor de hand te liggen maar de eerste regel van online dating is om gewoon jezelf te zijn. Het is cliche om dit te zeggen maar er zijn er nog altijd veel singles die zichzelf beter voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Dit beperkt zich niet alleen tot de profieltekst of je berichten maar ook gaat het om de foto’s. Een foto bewerken om de belichting te verbeteren zal niemand erg vinden maar als je allerlei filters gebruikt die de vormen van je gezicht wijzigen dan presenteer je jezelf niet zoals je in het echt bent.

Het is maar al te gemakkelijk om te doen alsof je iemand anders bent op het internet. De realiteit is dat deze catfish-achtige spelletjes je geen echte connecties opleveren en waarschijnlijk alleen maar teleurstellingen.

Door je te gedragen zoals je in het echt bent sta je open voor de mogelijkheid van een geweldige relatie met iemand die jou leuk vindt, zoals jij in het echt bent. Dit betekent dat je jezelf nauwkeurig en eerlijk moet presenteren, niet alleen in je profiel maar ook in je berichten. Alleen dan is het mogelijk om vaker van match naar date te gaan; een essentieel doel als je op de dating apps actief bent.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie