30plus vrouwen massaal aan het internet daten

Door: Bianca van Huizenn

30+ vrouwen

Uit onderzoek van Datingsite-Vergelijken blijkt dat vrouwen van dertig jaar en ouder steeds vaker online op zoek gaan naar leuke mannen voor allerhande en vooral ook uiteenlopende redenen. Ze melden zich massaal aan op verschillende soorten datingsites en ervaren het plezier van het online daten.

Waarom melden 30+ vrouwen zich massaal aan op datingsites?

Astrid: “Eerlijk gezegd voelde ik me een beetje gepushed door een vriendin. We waren allebei in een nieuwe stad gaan wonen en zij had steeds leuke dates met mannen. We bespraken haar gesprekjes, de dates en de mannen met wie ze op dat moment contact had en dat was erg grappig natuurlijk. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo'n fan van internetdaten of online contacten onderhouden in het algemeen. Maar uiteindelijk heb ik me wel aangemeld.”

Merel: “Ik heb me ook dankzij een vriendin aangemeld hoor. In mijn omgeving vond ik geen leuke jongens meer. Ik heb niet de illusie de liefde van mijn leven online te vinden, maar je weet maar nooit wat je tegen het lekkere lijf loopt. Ik heb al verrassende dates meegemaakt op die manier.”

Saskia: “Dan zal ik maar bekennen dat ik zo'n vriendin ben die tegen andere vriendinnen zegt dat ze zich aan moeten melden. Ik heb er al leuke mensen door leren kennen en ook al enkele spannende dates en wat serieuzere contacten. Ik vind het een handige en veelzijdige manier van daten. Ik heb zo bijvoorbeeld ook al dates gehad met mannen waar ik anders misschien niet zo snel mee zou afspreken.”

Wat zijn de voordelen van online daten?

Merel: “Ik vind het leuk om profielen te bekijken. Er zitten soms echt lekkere kerels tussen. Of leuke en grappige teksten. De ene keer heb ik echt grappige gesprekjes met mensen. Gewoon als entertainment en tijdverdrijf. De andere keer is het raak en dan heb je een andere connectie met iemand. Dat kan ook van alles zijn. Ik denk dan net als in het echte leven, alleen met de mogelijkheid tot contact met meer mensen.”

Saskia: “Dat vind ik inderdaad ook leuk er aan. Dat je met meer verschillende en een grotere diversiteit mannen contact hebt. En het kan altijd en overal. Dat vind ik ook fijn. Zeker als je een leuk gesprek hebt lopen. Zonder dat iedereen ook meteen je telefoonnummer heeft. Of andere gegevens.”

Astrid: “Het is ook wel fijn dat het tegenwoordig steeds normaler is om een profiel te hebben op een datingsite. Steeds meer mensen doen het en er hangt niet zo'n taboesfeer omheen. Daardoor melden een hoop leuke mensen zich aan. Ik heb het idee dat het vroeger toch meer voor de, laten we zeggen, aparte mensen was die op een normale manier geen date konden krijgen. Dat is tegenwoordig echt niet meer. Mensen ontmoeten elkaar op meerdere manieren eerst online. Ook via facebook bijvoorbeeld of andere social media. Dus waarom niet op websites die zich speciaal richten op dating?”

Wat voor een dates zoeken jullie online?

Saskia: “Eerlijk gezegd ligt het er gewoon aan wie ik tegen kom. Dat kan echt van alles zijn. Door op een open manier het contact en de date in te gaan, is er veel mogelijk. Je hebt bijvoorbeeld one-night-stands, mannen die je een paar keer ontmoet, fuckbuddy's die je een langere tijd ziet en waar je ook eens wat mee gaat eten, mannen waar je het gewoon gezellig mee hebt. Ik heb al de meest onverwachte dingen meegemaakt met internet daten en dat maakt het misschien ook wel zo leuk.”

Merel: “Ik vind het wel grappig om te doen als ik me verveel. Door de profielen te gaan enzo. Veel mannen zijn gewoon op snelle seks uit en dan ben ik er toch snel op uitgekeken, terwijl ik daar ook nog best voor opensta. Het gaat wel om een datingsite, maar dat wil niet zeggen dat je me als een lustobject moet behandelen waar je geen moeite in hoeft te steken. Dus ik zoek leuke dates die, als ik goed behandeld word, uit kunnen lopen op meer.”

Astrid: “Ik zoek niet echt iets. Een leuke date en dan iemand waar je een goed gesprek mee kunt hebben. Zou leuk zijn. Maar het lijkt wel alsof de mannen snel op je uitgekeken zijn als je niet meteen de eerste date met ze het bed in duikt. Dus dat vind ik ondertussen wel een afknapper. Maar op de een of andere manier blijf ik de app wel gebruiken. Hahaha.”

Vrouwen van dertig jaar en ouder willen steeds minder snel een relatie. Ze verwachten er meer van. Ze hebben al enkele relaties achter de rug en vinden het op deze manier wel best. Ze zijn financieel onafhankelijk, hebben een druk sociaal leven en zoeken vaak iemand die daar een aanvulling op is en niet iemand om een leven mee op te bouwen. Hierdoor ontstaan er meer casual relaties die niet voor altijd zijn. Ze staan dan misschien wel open voor een relatie, maar zoeken dat niet met de eerste de beste.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie