Chatten met vreemden

Door: Bianca van Huizenn

Chatten met vreemden

Chatten met vreemden kan in het begin best spannend zijn

Vele Datingsites hebben de mogelijkheid om een chat te gaan starten en daar wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt. Toch heb jij misschien ook wel de ervaring dat het helemaal niet zo makkelijk is om een chat te starten. Je begint soms te praten tegen iemand en deze persoon die zegt dan helemaal niets terug. Het is ook best lastig omdat je chat met vreemden. Is het een bekend persoon met wie je aan het chatten bent dan is het veel eenvoudiger om een chat te starten. Deze persoon kent jou al en je kunt ook vragen naar zijn bezigheden. Deze weet je niet van een vreemde en daarom is het altijd lastig om een chat op gang te krijgen. Bij de datingsites kun je over het algemeen de personen aanklikken die je ziet in de chat en dan kom je op het profiel van deze persoon. Daar zie je dan meer informatie en dit geeft je dan al wat mogelijkheden om een chat te gaan starten. Je kunt dan kijken wat zijn of haar interesses zijn of informatie over het werk vinden wat deze persoon doet. Dit maakt het al een stukje eenvoudiger om een openingszin te gaan schrijven.

Wat je zeker niet moet gaan doen dat is van die afgezaagde openingszinnen gaan gebruiken. Zelden of nooit zal dit tot resultaat gaan leiden. Het beste kun je serieus zijn als je een chat start en dit zal je dan de meeste kans geven dat die persoon zal gaan antwoorden. Misschien word je zelf ook wel aangesproken in de chat en dan zie je ook meteen hoe de andere leden van de datingsite de chat beginnen. Dit kan je dan ook weer helpen om zelf een leuke chat met een ander lid te gaan starten.

Een compliment wordt altijd op prijs gesteld

Zoals we al aangaven heb je bij de meeste datingsites de mogelijkheid om het profiel te zien wat gelinkt is aan de persoon in de chat. Je kunt dan ook de foto van deze persoon zien. Misschien vind je wel dat deze persoon mooie ogen heeft en dan kun je dat gerust zeggen. Wel is het belangrijk dat je het echt meent en dat je niet zomaar iets zegt om contact te krijgen. Een compliment wordt altijd wel op prijs gesteld en je zal merken dat je dan ook vaak een antwoord gaat krijgen. Reageert een persoon niet laat deze dan met rust en verspil je energie er niet aan. Je kunt je dan beter richten op een persoon die wel graag met jou in contact wil komen.

Als je een paar chats hebt gestart dan zal je zien dat het ook steeds makkelijker gaat worden en dat je ook steeds meer leuke mensen leert kennen. Het chatten is ook zo leuk omdat je meteen antwoord krijgt. Stuur je een bericht naar een persoon op een datingsite dan kan het dagen duren voordat je antwoord krijgt. Het aangaan van een chat kan dan ook in een snelle date resulteren. Het chatten op een datingsite is leuk en dat is ook zeker het proberen waard.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie