Dating in Amsterdam

Door: Denise Visser

Dating in Amsterdam

Amsterdam de plek voor het vinden van een leuke date

Dankzij het internationale karakter van Amsterdam is het een bruisende stad waar je niet alleen heel veel singles vindt, maar ook een hoop leuke of romantische dingen om te doen. De stad is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en zit vol met intieme hotelletjes waar jij met je date naar toe kunt gaan. Of je nou een date in Amsterdam zoekt of in Amsterdam wilt daten, het is de ideale plek om naar toe te gaan.

Uitgaan in Amsterdam

Amsterdam heeft veel bruine kroegjes, gezellige nationale en internationale eettentjes en een hoop clubs waar jij je date mee naar toe kunt nemen. Daarnaast zijn er een hoop gelegenheden waar regelmatig concerten en dance events georganiseerd worden. Het is dan ook niet voor niks dat er een Amsterdam Night ticket te verkrijgen is. Hiermee krijg je voor maar 10 euro onbeperkt toegang tot Amsterdamse clubs en er zit ook nog een gratis drankje bij.

Amsterdamse musea en galerijen

Je vindt nergens zoveel musea en galerijen als in Amsterdam. Een ideale plek om je date mee naar toe te nemen. Je kunt rustig met elkaar kletsen en toch genieten van de mooie kunst die de musea te bieden hebben. Je vindt er het wereldberoemde Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum, maar daarnaast is er ook nog het Tropenmuseum en zijn er vele andere kleine musea en galerijen te vinden. Amsterdam telt meer dan vijftig musea om te ontdekken.

Amsterdamse grachten

Er is niets zo romantisch als met je date over de Amsterdamse grachten varen. Zeker in de avond als de stad mooi verlicht is, maar ook overdag kan dit een heel intiem uitje zijn. Je kunt met een van de rondvaartboten een tochtje maken, maar er zijn ook een hoop mogelijkheden om dit in de privé sfeer te doen. Er is een Tapasboot, een Borrelboot en zelfs een BBQ-boot te vinden. Wil je toch wat meer mensen om je heen en wil je iets te doen hebben dan is het een idee om met de Casinoboot of Bingoboot mee te gaan. Wil je het allemaal wat exclusiever houden voor jouw date dan neem je hem of haar mee op een luxe jacht.

Stadswandelingen Amsterdam

Amsterdam zit vol historie en bezienswaardigheden. Het is dus een leuk idee om je date mee te nemen op een stadswandeling. Naast een bezoek aan de welbekende Amsterdamse Wallen of de Jordaan is er bijvoorbeeld ook de Hofjestour. De ervaren gidsen kunnen jou en je date alles vertellen over Amsterdam, haar bezienswaardigheden en de rijke geschiedenis. Daarnaast zijn er ook een hoop speurtochten te vinden om de wandeling wat actiever en spannender te maken.

Daten in Amsterdam is bijna te makkelijk. Er is zoveel te doen en nog meer te vinden dat het onmogelijk is dat jij en je date je vervelen. Zelfs als jouw date uit Amsterdam komt, kun je hem of haar nog makkelijk verrassen met een gezellig, spannend of zelfs ondeugend uitje. Daten in Amsterdam is nog makkelijker geworden dankzij de vele gidsen en twijfel niet langer, maar ga daten in Amsterdam.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie