Dating in Eindhoven

Door: Eliza de Jager

Dating in Eindhoven

Hoe is het om te daten in Eindhoven?

Brabantse nachten zijn lang. Brabanders zijn gezellig en het accent is erg sexy. Reden genoeg om op zoek te gaan naar een date in Eindhoven. Online is het niet moeilijk om een date in Eindhoven te vinden. De stad zit vol met vrijgezelle jongeren en ouderen en is uitermate geschikt voor een leuk uitstapje.

Stratumseind

De bekendste uitgaansstraat van Brabant is Stratumseind. Ook wel gewoon Stratum genoemd. Deze uitgaansstraat ligt midden in Eindhoven en loopt van de Catharinakerk tot aan de Dommelbrug. Hier vind je niet alleen maar leuke kroegjes, bruine caf├ęs en discotheken, maar ook gezellige plekjes om op het terras te zitten of een hapje te eten. De ideale plek om jouw online date mee naartoe te nemen en een gezellige dag of avond in te luiden. Ook wanneer je van geschiedenis houdt kan deze straat je bekoren. Er zijn namelijk een hoop historische panden nog intact.

Sportstad Eindhoven

Eindhoven is een echte sportstad. Met maar liefst drie schaatsbanen, een skatepark en twee zwembaden kun je er uitstekend terecht voor een sportieve date. Wil je liever naar sport kijken dan het zelf uitvoeren dan zijn er door het hele jaar heen allerlei sportevenementen te vinden. Bokswedstrijden, voetbalwedstrijden, maar ook het urban sportfestijn Emoves is hier te vinden.

Romantisch Eindhoven

Wil je er meteen iets romantisch van maken op je date dan is Eindhoven ook hier uitermate geschikt voor. Je kunt gezellig naar de film of naar het theater gaan. Een romantische stadswandeling in de avond plannen of een dagje naar het prehistorisch dorp gaan. Eindhoven staat bekend als de Lichtstad en dat heeft niet alleen met Philips te maken. Ook de luciferindustrie vierde hier hoogtij dagen. Eindhoven houdt dat ieder jaar in ere met het GLOW Eindhoven evenement.

Omgeving Eindhoven

Ook in de omgeving van Eindhoven zijn een hoop leuke date locaties te vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan Slot Loevestein waar je heerlijk kunt rondwandelen en dineren. Een dagje een Solex huren om op pad te gaan. Dieren bekijken in Mierlo of Veldhoven of naar de Struisvogelboerderij in Riethoven. Een verwendagje in Geldrop bij SpaSense. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is in de omgeving van Eindhoven te vinden.

Musea rondom Eindhoven

Rondom Eindhoven zijn een hoop musea te vinden. Museum Klok & Peel in Asten of de Boerenbond in Gemert. Eindhoven heeft in het centrum ook een museum met verschillende exposities en in Best vind je zelfs een Museumpark. Ook het DAF Museum ligt in Eindhoven. In het Van Abbemuseum in Eindhoven kun je niet alleen de indrukwekkende collectie bekijken, maar ook heerlijk lunchen of dineren.

Eindhoven barst dus van de vrijgezellen die allemaal op zoek zijn naar een nieuwe liefde, een spannende date of gewoon een gezellige middag. Naast een hoop activiteiten zijn er ook diverse hotels te vinden in verschillende thema's. Voor gezellige daten is Eindhoven dus de ideale stad. Of je nu overdag iets wilt gaan doen, in de avond of allebei, je krijgt je afspraakje makkelijk gevuld door je date in Eindhoven te plannen.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie