Dating in Tilburg

Door: Denise Visser

Dating in Tilburg

Dating Tilburg dé studentenstad van Nederland

Tilburg is een studentenstad bij uitstek en je vindt er de gezelligheid waar heel Brabant bekend om staat. Voor dating kun je dus heel goed in Tilburg terecht. Of je nu een actieve middag zoekt, bourgondisch tafelen prefereert of gewoon gezellig een avondje Brabants wilt stappen.

Uit eten in Tilburg met je date

Ook in Tilburg is het culinair genieten. Indonesische delicatessen, lokale Brabantse specialiteiten en intieme Italiaanse pizzeria's zijn maar enkele van de mogelijke eetgelegenheden om je date mee naar toe te nemen. Authentiek Turks dineren, gegrilde ribs en een Franse bistro. Voor iedere smaak en iedere stijl is een restaurant te vinden. Ook vegetariërs kunnen hun culinaire hart ophalen in Tilburg met maar liefst vier vegetarische restaurants.

Uitgaan en dating in de studentenstad

Het wereldberoemde poppodium 013 is natuurlijk niet te missen voor iedere week concerten en internationale acts. Per 154 studenten is er een kroeg. Je kunt dus niet op stap in Tilburg zonder een kroeg tegen te komen en aan te doen. Er worden daarom heen ook het hele jaar door diverse activiteiten georganiseerd zoals de Tilburgse Kermis en het Tilburgs Carnaval. Door aanwezigheid van Fontys Hogeschool voor de Kunsten is er een breed cultureel aanbod. Check dus ook even de agenda van de theaters als je naar Tilburg gaat met je date.

Musea en dating in Tilburg

In Tilburg zijn enkele musea om te bezoeken. Zes officiële musea waar je terecht kunt voor onder meer de geschiedenis van textiel in het Textielmuseum of hedendaagse beeldenkunst in De Pont. Het zijn er misschien niet zoveel als in andere steden, maar ze staan wel hoog aangeschreven in binnen- en buitenland. Naast de beroemde musea heeft Tilburg nog andere bezienswaardigheden zoals een dierenpark en het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. In Tilburg zelf, maar ook in de omgeving van Tilburg zijn enkele mooie kerken te bewonderen en ook de diverse molens verdienen een bezoekje.

Actieve dates in Tilburg

Voor wat meer activiteit op je date kun je bijvoorbeeld naar het Safaripark gaan en ook de Efteling is leuk om een dag met je date door te brengen. Voor wat geschiedenis kun je een wandeling in Nationaal Monument Kamp Vught ondernemen. In het centrum van Tilburg kun je een potje Streetgolf doen of een GPS-tocht Scrabble. Er is dus een keur aan allerhande activiteiten te vinden die jouw dating avontuur in Tilburg een ondernemend tintje te geven.

Omgeving Tilburg

Tilburg is zeer centraal gelegen en uitstapjes zijn heel snel gemaakt. Het gezellige Breda mag zeker niet overgeslagen worden en een tochtje naar Zeeland is ook zeker aan te raden. Het is dan ook zeker de moeite om langer dan een dagje naar Tilburg te gaan zodat je ook de mogelijkheid hebt om samen met je date de omgeving te verkennen. Er is een hoop te bezichtigen zoals oude Hoeves, Kastelen op landgoederen, prachtige wilde natuur en aangelegde tuinen. En kies je voor wat meer ontspanning dan zijn er enkele bekende wellness centra te bezoeken.

Of je nu wilt ontspannen of je wilt inspannen met je date, in Tilburg is dating makkelijk. Er zijn zoveel activiteiten dat jij je date nooit kunt teleurstellen. Plan jouw komende date ook in Tilburg.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie