Dating in Utrecht

Door: Denise Visser

Dating in Utrecht

Utrecht dé ideale stad om te daten

Het kloppende hart van Nederland, beter bekend als Utrecht, is de ideale stad op je date mee naar toe te nemen. Het barst er van de culturele activiteiten, uitstapjes en de het gezellige en pittoreske centrum is ideaal om je afspraakje een romantische dating ervaring te bezorgen.

Uit eten met je date in Utrecht

De trapjes af naar de gracht toe. Romantiek is nabij. Het leuke aan uit eten in Utrecht is dat je in de gracht kun dineren. Niet in het water natuurlijk, maar het voelt wel alsof je in de gracht vertoeft. Ook oude industriële panden of kantoorlocaties dienen opeens als culinaire eetgelegenheid. Alles met een internationaal tintje en über hip. Van veganistische hamburgers tot aan Aziatische tapas en chillen tijdens het grillen tot Arabische gerechten in de sfeer van een hamam.

Uitgaansdating in de Domstad

Ga jij liever een avondje goed stappen met je date? Dan biedt Utrecht diverse mogelijkheden. Mede dankzij het hoge aantal studenten in de stad is er een grote diversiteit aan uitgaansmogelijkheden te vinden. Intieme bruine kroegjes waar je een hapje kunt eten zijn er in overvloed en ook de wat actievere bars met een up tempo sfeer zijn ruim voorradig. Clubs met wat meer stijl of live muziek in poppodia. Waar jij en je date van houden is zeker te vinden in de Domstad.

Musea in Utrecht

Tijdens je date een museum bezoeken heeft veel voordelen. Het is rustig, maar je kunt toch met elkaar praten. Je hebt duidelijke onderwerpen om te bespreken en mochten er toch nog onverhoopte stiltes vallen, dan worden die niet ongemakkelijk omdat je iets hebt om naar te kijken en over na te denken. Er zijn diverse musea te vinden in allerlei categorieën. Kunst, geschiedenis en cultuur zijn allemaal aanwezig. Wanneer je een intellectuele date ziet zitten ga dan op museum dating in Utrecht.

Actieve dating in Utrecht

Naast een lekkere wandeling door het mooie centrum, het huren van een fiets voor de wat verdere tochten of een Segway ritje gewoon omdat het kan, zijn er ook een hoop andere activiteiten te ontdekken in Utrecht. Elkaar najagen in een lasergame of een rondvaart door de grachten met een kundige gids. Elkaar verslaan bij het karten of samenwerken tijdens het beklimmen van een muur. En voor de adrenaline junkies een ontsnapping uit een afgesloten kamer of een spannende real life videogame waarbij je op zoek gaat naar een gevaarlijke gangster met behulp van mobiele telefoons en GPS. Er zijn ook geregeld vlooienmarkten, streekmarkten en andere markten te vinden.

Omgeving Utrecht

Utrecht ligt in het midden van Nederland en je kunt dus makkelijk alle kanten uit voor activiteiten buiten de stad. In de nabije omgeving is er echter ook een hoop moois te ontdekken. Een wandeling in de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug of een bezoekje Slot Zuylen aan de Vecht. dating in de omgeving van Utrecht is net zo makkelijk als in Utrecht zelf. Er is genoeg te doen en voor ieder wat wils. Overweeg dan ook een van de intieme hotelletjes en maak er een weekendje of een midweek van voor een optimale ervaring.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie