Dating via social media

Door: Eliza de Jager

Dating via social media

Sommige mensen zien het aanmelden op een dating site nog steeds als een taboe. Maar dat worden er steeds minder en dat komt door dating via social media. Steeds meer mensen brengen een groot deel van hun leven online door. Social media is hot and happening en het is de normaalste zaak van de wereld dat je online nieuwe mensen leert kennen, al dan niet voor dating. Dat opent meteen de deuren voor dating via social media.

De voordelen van dating via social media

Dankzij jouw profiel op een social media website laat jij een hoop van jezelf en jouw interesses zien. Met posts van foto's, afbeeldingen, teksten en video's kan jij de hele wereld laten zien wie jij bent. Daarnaast kun je dankzij jouw interesses heel makkelijk andere mensen vinden met dezelfde interesses en zij jou natuurlijk ook. Maar je kunt ook heel simpel kijken hoe iemand is die eigenlijk buiten jouw interessegebied valt.

Social media is ten allen tijden en overal beschikbaar. Wanneer je leuke contacten opdoet, dan kun je overal en altijd met diegene communiceren. Daarnaast kun je ook continue in de gaten houden wat de ander eigenlijk allemaal doet. Afhankelijk van hoeveel en wat diegene post natuurlijk.

Je hebt contact met mensen die jij totaal niet kent. Dit is spannend, interessant en je doet er leuke vriendschappen mee op. En je kunt op die manier ook mogelijke dates leren kennen. Het is heel makkelijk om een gesprek met iemand aan te knopen via social media. Ook als jij hier normaal niet zo goed in bent.

Contacten via social media onderhouden

Via social media zul je, in tegenstelling tot op datingsites, niet meteen over daten spreken. Vaak reageer je op elkaar door een post en leg je zo het eerste contact. Het is wel slim om de profielinformatie van iemand door te lezen voor je een persoonlijk bericht stuurt. Misschien heeft iemand al een relatie of woont diegene te ver weg. Er zijn een hoop zaken die een rol kunnen spelen en die je allemaal al in het profiel kunt vinden.

Voeg iemand nooit zomaar toe als een contact, zonder deze even aan te spreken en om toestemming te vragen. Vaak vinden mensen dit vervelend, juist omdat het geen datingsite is en omdat het dan onduidelijk is wat je van diegene wilt. Gebruik het profiel van je potentiƫle contact dan ook als inspiratie voor het sturen van een eerste bericht.

Spreek iemand niet iedere keer dat je diegene online ziet komen aan. Dit is uitermate vervelend en zal wanhopig over komen. Er is niks mis met af en toe een berichtje te sturen, maar het komt stalkerig over wanneer je ieder moment van de dag klaar zit om iets te zeggen. Er blijkt ook niet uit dat je verder een interessant leven hebt, wat jou weer interessant maakt voor de ander.

Waar ga je op zoek via social media voor dating

Vooral Facebook is een populaire social media site voor het ontmoeten van nieuwe mensen. Er zijn groepen voor alle mogelijke interesses en de kans is dus groot dat jij hier iemand ontmoet met wie het klikt. Afhankelijk van hoe iemand zijn of haar profiel heeft ingesteld, kun je hier ook veel informatie over iemand terug vinden die jou helpt bij de keuze maken of je deze persoon ziet als een mogelijke date.

Een andere populaire social media site voor het opdoen van dates is Instagram. Door het plaatsen van foto's en korte tekstjes kun je de aandacht van anderen trekken die zich tot jouw afbeeldingen aangesproken voelen. Door dat de meeste gebruikers ook nog eens veel foto's plaatsen, kun je een goed beeld krijgen van hoe iemand is en hoe diens leven er uit ziet.

Dankzij social media verdwijnt het taboe rondom het ontmoeten van mensen op het wereld wijde web gelukkig gestaag. Steeds meer mensen breiden dit uit en melden zich aan op datingsites, al lijken die soms bijna onnodig als je ziet hoe makkelijk nieuwe contacten via social media ontstaan.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie