Datingsites voor 50plussers

Door: Eliza de Jager

Datingsites voor 50plussers

Het grootste deel van de Nederlanders die online een nieuwe liefde vindt, is de 50plusser. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Er zijn dan ook diverse dating websites die zich op deze doelgroep richten.

50plussers daten online

Het is ook niet vreemd dat zoveel senioren hun weg naar de online dating websites gevonden hebben. Vanuit je luie stoel kun je door profielen op bladeren en ontdekken of er iemand, of misschien wel meerdere mensen, aansluiten bij wat jij zoekt. De eens zoekt een nieuwe levenspartner, terwijl de ander op zoek is naar iemand om mee op pad te gaan.

Dankzij de online chatfuncties kun je gesprekken voeren met andere leden. Je leert elkaar op deze manier op voorhand kennen en dat maakt het afspraakje zelf al een stuk minder eng. Spannend blijft het toch wel, maar wanneer je elkaar eenmaal ontmoet hebt, is het al snel of je met een oude vriend of vriendin hebt afgesproken.

Je kunt je op meerdere datingsites voor 50plussers aanmelden en ook contacten met meerdere leden onderhouden. Een ander voordeel van online dating. Een afspraakje kost veel moeite en je weet dan nog helemaal niet of je iemand echt leuk vindt. Door elkaar online te leren kennen, kun je filteren en als het goed is, houd je na een tijdje iemand over die speciaal voor jou is.

50plussers dating websites

Er zijn diverse betrouwbare dating websites voor 50plussers online te vinden. Je kunt je er gratis aanmelden en gratis een profiel aanmaken. De websites controleren de profielen met de hand en werken veelal met abonnementen. Op deze manier is het voor jou duidelijk hoeveel je besteedt, maar je kunt er ook van uit gaan dat de andere leden serieus zijn.

Een goede 50plus dating site heeft een duidelijke opzet. Het is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Daarnaast is er een helpdesk die bij vragen of problemen snel en vriendelijk antwoord. De 50plussers dating websites die Dating Site Vergelijken gekozen heeft, zijn allemaal betrouwbaar gebleken bij eventuele betalingen.

Jouw nieuwe liefde online vinden

Je kunt dicht bij jou in de buurt zoeken of toch wat verder weg kijken. Het voordeel van online daten is dat je niet beperkt bent tot een locatie. Wanneer je nog mobiel bent, kun je dus ook makkelijker buiten je eigen woonplaats zoeken. Daarnaast is de kans groot dat je mensen uit je eigen omgeving tegenkomt die niet bij dezelfde vereniging als jij zitten.

Zorg voor een goed en duidelijk profiel. Een mooie profielfoto is het beste, maar wanneer jij niet herkenbaar online wilt staan kun je ook kiezen voor een afbeelding waar jij niet op staat. Neem geen foto van iemand anders, maar kies een afbeelding van iets waar jij jezelf mee kunt associƫren. Bijvoorbeeld iets wat te maken heeft met een hobby.

Houd je profieltekst kort en krachtig. Je kunt omschrijven wie jij bent en vertellen wat je wel en ook wat je niet zoekt. De kans is op die manier veel groter dat er alleen maar mensen reageren die zich in jouw keuzes kunnen vinden. Wanneer jij bijvoorbeeld niet meer wilt samenwonen is het vervelend als je iemand ontmoet die nog wilt trouwen.

Het is niet zo verbazend dat online dating vooral bij 50plussers populair en succesvol is. Vaak zijn het ook leden die lang in een relatie hebben gezeten en voor wie het nieuw is om weer te gaan daten. Samen kun je er dan een leuk en spannend avontuur van maken en misschien kom jij ook wel je nieuwe liefde tegen.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie