Druk druk druk dus online op zoek

Door: Dionne de Groot

Online op zoek

Het sociale leven begint praktisch online. Wanneer je met vrienden af wilt spreken, neem je contact met ze op via social media of een contact app. Zoek je een feestje? Dan kijk je even online waar de party's zijn. Even met oma babbelen? Dan zet je Skype aan. Moet je weten wanneer de vergadering van de voetbalclub is? Dan log je even in op het interne netwerk van de club. Internet is bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven.

Dat geldt voor alle mogelijke contacten. Ook voor dating. Naast werk, de sportclub, sociale verplichtingen en familie aangelegenheden blijft er weinig tijd over om ook nog op zoek te gaan naar een nieuwe liefde, een spannende date of gezellige vriendschappen.

Verschillende soorten datingsites

Er is een grote diversiteit aan datingsites. Voor iedere voorkeur of wens is een specifieke datingsite te vinden. Het is echter vaak zo dat de wensen van mensen geen standaard iets zijn en elkaar kunnen overlappen. Op na genoeg alle datingsites kun je gratis aanmelden!Het is dan ook wel handig dat jij je op meerdere datingsites kunt aanmelden. Je hebt dan niet alleen toegang tot meer mensen, maar ook tot een grotere diversiteit aan mensen. Misschien zoek jij een serieuze relatie, maar vind je een paar pikante dates om de tijd te vullen ook niet vervelend, dan is het dus makkelijk dat jij je op verschillende soorten websites aan kunt melden.

Je kunt je op de meeste datingsites gratis aanmelden. Zo kun je alles even bekijken voor je er voor kiest om contact met andere leden aan te gaan. Lees de Algemene Voorwaarden en de Privacy Policy goed door. Dan weet je ook precies wat de bedoeling van de website is. Bekijk daarna de profielen en bepaal of je denkt een klik met hen te hebben. Door diverse websites uit te proberen ben je er zo achter welke website bij jou past. Wat betreft het gebruik en de leden.

Jouw profiel is de eerste indruk die je afgeeft. Zorg er dus voor dat je hier duidelijk in maakt wie je bent, wat je zoekt en wat je te bieden hebt. Denk na over de foto's die je gebruikt en welke informatie je verder prijs geeft. Je wilt iemand eerst leren kennen voor je persoonlijke gegevens deelt.

Voordelen van online mensen leren kennen

Omdat je op ieder moment van de dag contact kunt hebben, gebruik je meestal je rustmomenten hier voor. Als je even een kopje koffie neemt. Of als je ergens moet wachten. Aan het einde van de dag om nog even te ontspannen of aan het begin van de dag tijdens het wakker worden. Hierdoor bouw je een ander contact op dan je in het dagelijkse leven doet. Je spreekt elkaar vaker dan alleen wanneer je elkaar ziet en op een ander moment, zonder gestoord te worden door anderen.

Je kunt met meerdere mensen tegelijk contact hebben. Je verstuurt berichtjes naar verschillende mensen op dezelfde tijd dat je normaal gezien een date zou hebben. Je kunt je op een afspraakje maar op die ene persoon richten. En in berichtjes leer je elkaar op een andere manier kennen dan in een gesprek. Je vertelt voluit je hele verhaal, kunt gericht vragen stellen en nalezen wat je geschreven hebt. Je kunt op die manier op vrij korte tijd een hele intieme en vertrouwde band krijgen. Waar je dan weer mee uit moet kijken, want dat kunnen onwelwillende lieden misbruiken. Maar wat wel een goede manier is om te ontdekken of jullie een klik hebben. Dan heb je ook veel meer kans op een geslaagde date.

Op een betrouwbare datingsite kun je discreet en veilig op zoek naar mannen of vrouwen die ook een date zoeken. Je privacy is gewaarborgd en je kunt privé dan berichtjes versturen en je identiteit kenbaar maken wanneer jij dat wilt. Je bepaalt vanuit een eerste indruk, het profiel, dus wel of je iemand wilt leren kennen, maar de date zelf wordt pas afgesproken nadat je wat langer met elkaar spreekt. Dat is in de meeste gevallen zo.

Andere zaken om over na te denken bij online dating

  • Spreek niet zomaar af met iemand die je niet kent, maar doe bijvoorbeeld eerst een cam check op Skype. Je ziet dan ook wie de ander is, krijgt iets meer mee van de lichaamstaal en dus van de persoon en weet dan in ieder geval met wie je af spreekt.
  • Laat iemand anders weten met wie, waar en wanneer jij je date hebt. Spreek af dat je een sms'je stuurt als alles op orde blijkt te zijn. Of neem zelfs iemand mee die ook even kort kennis maakt om vervolgens, wanneer alles op orde blijkt te zijn, discreet weet te verdwijnen.
  • Geef nooit persoonlijke gegevens aan iemand die je nog nooit ontmoet hebt. Je weet maar nooit wat diegene met die gegevens kan doen. Wanneer het niet blijkt te klikken, hoef je ook niet na te denken over waar je diegene moet blokken.
  • Er wordt vaak gedacht dat alles om seks draait. Dat is in de praktijk er echter zelden alleen het geval.

Online dating is spannend, leuk, entertaining. Je kunt op zoek naar nieuwe vriendschappen en andere sociale contacten en als je wilt ook nog volledig anoniem. Meld je gratis aan op verschillende datingsites en ontdek wat bij jou en je zoektocht past.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie