Fotos waar vrouwen op afknappen

Door: Eliza de Jager

Waar knappen vrouwen op af

Heeft jouw profiel foto de juiste uitstraling?

Wat zijn de grootste afknappers voor vrouwen als het gaat om foto's op dating websites? Dat zijn er meer dan je zo zou vermoeden. Heb je een van onderstaande foto's op je profiel staan? Gooi die er dan snel af en zet er een verbeterde versie voor in de plaats.

Je staat niet alleen op de foto

Het ergste is wanneer je er met andere vrouwen op een foto staat. Is dat je vriendin? Je zus? Een vriendin? Dat roept al meteen te veel vragen op en daardoor zal een vrouw snel doorgaan naar een volgend profiel. Ook wanneer je er met kinderen op staat is dit verwarrend.

Zijn het jouw kinderen? En zo ja, waarom betrek je die in je dating leven? Het is logisch als je kinderen hebt dat je dit aangeeft, maar om hen dan ook meteen openbaar op een dating site te tentoonstellen vinden vrouwen vaak minder prettig. Bewaar die voor een persoonlijk gesprek.

Wanneer je met vrienden op je foto's staat is het vaak verwarrend om te zien wie jij dan bent. Zeker als je geen enkele foto hebt waar jij alleen op staat. Vrouwen zullen niet per se verder klikken bij deze foto's, maar het werkt ook niet erg charmerend.

Zonnebrillen of rare attributen

Zonnebrillen zijn een echte afknapper. Ja, je ziet er stoer uit. Maar vrouwen zien liever je ogen. Dat geeft een beter beeld van wie jij bent en de blik kan wonderen verrichten. Vreemde attributen kunnen ook gevaarlijk zijn als je wilt dat een vrouw verder kijkt. Iets wat grappig moet zijn, komt al snel onvolwassen en a-sexy over. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent, maar om nou meteen je vreemdste en grappigste foto's te tonen, werkt niet altijd zoals gehoopt. Vrouwen houden van humor, maar je wilt niet overkomen als een clown.

Professional of echt?

Je hebt misschien ooit door een professional foto's laten maken of zelfs wel eens een opdracht als model gehad, het is dan toch niet aan te raden om deze foto's te gebruiken. Vrouwen zullen snel denken dat wanneer het te mooi lijkt om waar te zijn het dat waarschijnlijk ook is. Dan klikken ze door naar de volgende. Te zeer geposeerde foto's zijn ook niet erg sexy en foto's waarop iemand overduidelijk op zichzelf geilt, zijn eigenlijk uit den boze.

Objecten die niet van jou zijn

Er staat een Ferrari in de stad en je wilt er een foto bij maken. Je gaat vervolgens zo bij de bolide staan dat het lijkt of deze van jou is. Niet doen. Dit geldt ook voor andere foto's van luxe voorwerpen, plaatsen en meer van dien zaken, die niet van jou zijn. Ten eerste zie je het meestal aan de manier waarop je voorzichtig een hand op de kap legt, bang dat het alarm afgaat of de eigenaar je ziet, en ten tweede is het toch minder charmant om daarna te bekennen dat het alleen maar voor de foto was. Als je een mega Ferrari fan bent, dan zet je dit op je profiel erbij.

Recente en waarheidsgetrouwe foto's

Je ziet aan een foto heel snel of het een recente foto is. Niet alleen de kleding- en haarstijl geeft je hier weg, maar ook de kwaliteit van de foto. Het is erg raar als je er op je foto uitziet als 25 jaar, maar je profiel geeft aan dat je 40 jaar bent. Laat staan hoe dat over komt bij een echte ontmoeting. Ook wanneer jij je foto met Photoshop of een ander bewerkingsprogramma bewerkt hebt, zul je door de mand vallen. Laat dit dus achterwege. Plaats gewoon recente foto's van jezelf waar op jij jezelf niet voordoet als een jonge adonis, in het geval dat je dit ook niet bent.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie