Het vinden van een relatie in 2016

Door: Dionne de Groot

Het vinden van een relatie

Er zijn steeds meer singles. Dat hoor je vaak om je heen. En als je dan om je heen kijkt, dan blijken inderdaad veel mensen vrijgezel te zijn. Is het in 2016 dan zo moeilijk geworden om een relatie te vinden? Zoeken mensen tegenwoordig gewoon iets anders? Of hebben ze teveel eisen?

Waarom zijn er meer singles?

Niet alleen zijn er veel meer mensen op de wereld, dat is een inkoppertje, maar de normen en waarden rondom relaties blijken heel erg veranderd. In 2016 heb je veel meer contactmogelijkheden dan in het dagelijkse levenZo was het nog maar vijftig jaar geleden ongehoord als je ging scheiden van je partner. Wanneer je dus eenmaal een partner had gevonden, dan was het ook normaal dat je daar de rest van je leven mee doorbracht. Tegenwoordig is het makkelijk en sociaal gezien geaccepteerd dat je uit elkaar gaat wanneer je toch niet bij elkaar blijkt te passen.

Het is ook nog eens zo dat er veel meer eisen op tafel gegooid worden voor men een relatie instapt. Zeker naarmate mensen ouder worden. Karaktereigenschappen worden langer onderzocht, ambities en carrières spelen zowel bij de man als bij de vrouw een rol, niet alleen wat iemand voor werk doet, maar ook of het te verenigen is met het beroep van de ander en sociale levens, die ontzettend druk zijn met verenigingen, vrienden en familie, moeten samengevoegd kunnen worden.

Als laatste genieten mensen meer van het single zijn. Het is leuk en spannend om nieuwe contacten op te doen, te daten. Maar het is ook fijn om onafhankelijk te zijn en te kunnen leven zoals jij prettig vindt, zonder rekening met een ander en diens leven te houden.

Waar vind je al die singles?

Hoewel bovenstaande het allemaal moeilijker lijkt te maken, valt dat gigantisch mee. Sterker nog het is nog makkelijk om de juiste partner te vinden. Het taboe rondom het online ontmoeten van mogelijke relaties is in 2016 nagenoeg verdwenenIn 2016 kun je iemand leren kennen, nog voor je contact met diegene krijgt. Er zijn profielen op social media en datingsites waardoor je een deel van iemands leven binnen kan spieken. Je kunt, wanneer je hier een beetje moeite in steekt, dus op voorhand al een goed idee krijgen van hoe en wie iemand is en of dat past bij wat jij zoekt.

Het taboe rondom het online ontmoeten van mogelijke relaties is in 2016 nagenoeg verdwenen. Dit komt mede dankzij de vele social media sites waar mensen elkaar ontmoeten dankzij bijvoorbeeld wederzijdse interesses. Hier door is de kans op contact met iemand die net zo'n rare hobby als jij hebt, heeft, veel groter. Je ontmoet elkaar dus door overeenkomsten.

Op datingsites is het helemaal makkelijk. Je weet al dat de ander ook open staat voor een relatie. Je kunt precies zien wat iemand te bieden heeft en zoekt aan de hand van het profiel en jij kunt zelf ook in jouw profiel vertellen waarvoor je precies op de datingsite vertoeft. Allemaal heel erg simpel en wanneer je dan ook nog de moeite steekt in het leren kennen van elkaar, dan zal je snel iemand vinden met wie het echt klikt en met wie jij een relatie wel ziet zitten.

Het vinden van een relatie in 2016

Afhankelijk van wat voor een relatie jij zoekt, jouw eisenlijst en hoeveel moeite jij er in steekt, is het dus helemaal niet moeilijker dan vroeger om een relatie te vinden. Sterker nog: in 2016 heb jij veel meer contactmogelijkheden dan in het dagelijkse leven. Je kunt altijd en overal online terecht voor contacten met wildvreemde mensen. De kans dat jouw nieuwe liefde daartussen zit en dat jij daar ook nog contact mee krijgt, is vele malen groter dan dat je over de markt gaat lopen.

In het dagelijkse leven kan het daarom wel lijken lastig te zijn, maar daar is vrij weinig veranderd. Het is misschien alleen nog spannender om iemand in het echt aan te spreken, juist omdat je zo gewend ben om via het wereld wijde web met mensen te communiceren. Aan de andere kant kunnen de online contacten je juist zelfverzekerder maken in het dagelijkse leven omdat je online merkt dat jij als persoon gewaardeerd wordt.

Het lijkt dus wel alsof het in 2016 moeilijker is om een relatie te vinden dan jaren geleden, maar feit is dat er alleen maar nog meer mogelijkheden zijn gekomen om contacten te leggen, en dus jouw nieuwe liefde te vinden, dan er vroeger waren. Je kunt nog steeds iemand in de kroeg of club ontmoeten, maar daarnaast kun je die ook nog online vinden. En of je iemand nu offline of online ontmoet, je hebt meer contact met elkaar dankzij allerlei apps die je via internet bereikt. Met andere woorden: het moet een eitje zijn om in 2016 een relatie te vinden.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie