Hoe betrouwbaar is de datingsite Relatieplanet?

Door: Jeroen van de Berg

Relatieplanet

Hoe betrouwbaar is Relatieplanet?

Relatieplanet.nl behoort tot een van de meest bekende datingsites van Nederland en Belgie. Maar hoe betrouwbaar is deze website eigenlijk? Wij gingen op onderzoek uit. Het eerst wat wij vonden is dat Relatieplanet al 7 jaar lang een prijs heeft gewonnen voor de “Populairste datingsite van het Jaar” (2009 t/m 2015). Daarnaast heeft Relatieplanet.nl met twee andere winnaars een prijs gewonnen van VARA Kassa datingsite-test. Uit deze test bleek dat de helft van alle datingsites in Nederland onder de maat scoren. Er werd gekeken naar hoe betrouwbaar de websites zijn, hoe het zit met de zoekprofielen en de privacy van de gebruiker. En doen de datingsites echt wat ze beloven?

De meeste datingsites worden matig tot slecht beoordeeld door VARA Kassa

Maar Relatieplanet scoorde goed in deze test. Waarom?

  • De website is erg gebruiksvriendelijk (Gebruiksvriendelijk zoekprofiel. Duidelijk te zien wie er online is en wie niet! Relatieplanet beschikt over een goede helpdesk. De zoekoptie om naar een profiel te zoeken is makkelijk aan te passen. Al met al een erg duidelijke datingsite.
  • Prijs/kwaliteit verhouding.(Relatieplanet is een top datingsite met een eenvoudige helpfunctie. Elke dag zijn er veel leden online/veel activiteit. Relatieplant organiseert single parties, vroeger vaak alleen in de randstad maar nu ook steeds vaker in de provincie.
  • Ruime keuze aan matchprofielen. (Contact leggen is zeer eenvoudig, relatieplanet beschikt ook over de optie bericht verzonden en bericht gelezen functie. Zo kun jij snel zien wie jou berichten al gelezen heeft. De website heeft 85.000 serieuze singles.
  • Een profiel is makkelijk aan te maken. (Bij het aanmelden krijg je een eenvoudige vragenlijst, door het invullen van deze vragen vul je automatisch je profiel aan. Er is ook nog ruimte voor extra informatie. Je kunt er voor kiezen om een openbaar profiel te hebben of anoniem.

Heel de test lezen van het onderzoek van VARA kassa? klik dan hier

Relatieplanet scoort dus een heel stuk beter dan andere datingsites. Dit is ook de reden dat deze datingsite is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten. Dit is een keurmerk dat mede een initiatief is van De Consumentenbond.

Mocht je nog geen profiel hebben aangemaakt op Relatieplanet, dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op deze geweldige datingsite. Het aanmaken van een profiel is gratis en vrijblijvend. Na het maken van je profiel kun je gelijk zien of dit de datingsite voor jou is.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie