Hoe Dave en Saskia elkaar leerden kennen op Lexa

Door: Jeroen van de Berg

Elkaar leerden kennen op Lexa

Dave (32) en Saskia (28) leerden elkaar kennen op Lexa. Ze zijn nu hartstikke verliefd en dolenthousiast over online dating. Logisch als jij je nieuwe liefde online leert kennen. Lees hier hoe hun verhaal samen ooit begon met het bekijken van profielen.

Dus jullie hebben elkaar leren kennen op Lexa?

Dave: “Ja, dat kun je wel zeggen. Ik moest ook wel even wennen aan het idee hoor. Vooral om het tegen familie en vrienden te vertellen. Het klinkt toch heel anders als dat je vertelt dat je bij het op stap gaan een leuke meid hebt leren kennen.”

Saskia: “Dat is ook waar ik mij in eerste instantie ongemakkelijk bij voelde, maar daar heb ik me toch snel overheen gezet. Het is nu eenmaal zo. Ik heb ook geen zin om er over te liegen. Hoe lang hou je dat vol?”

Vertel eens hoe dat online contact verliep

Saskia: “Dave stuurde mij als eerste een berichtje. Super lief. Dat hij mijn profiel erg interessant vond en dat hij wilde ontdekken of ik echt zo interessant was. Daar trok hij wel mijn aandacht mee. Ik kreeg best wel veel berichtjes, maar vooral met complimentjes over mijn foto. Dat is ook leuk, maar dan dacht ik steeds: sluit maar aan in de rij.”

Dave: “Je had dan ook wel echt een uitgebreid en interessant profiel. Leuke hobby's, het kwam vrolijk over. Ja, dat trok me meteen aan. Natuurlijk vond ik haar foto's ook erg mooi. Ik kan wel zeggen dat me dat niet boeide, maar dan lieg ik ook. Haar profielfoto was wel de reden dat ik verder klikte.”

Saskia: “Ik zag ook dat hij moeite in zijn profiel gestoken had en we hadden best veel overeenkomsten. Dus snel een berichtje terug gestuurd en zo zijn we aan de praat geraakt. Dat ging toen als snel van af en toe een berichtje naar een paar berichtjes per dag.”

Dave: “De kriebels waren bij ons allebei al snel wederzijds en ik moest de hele dag aan haar denken. Als we dan gesproken hadden, dan kon zo'n gesprekje mij de hele dag bezig houden. Maar ik wilde ook niet overkomen als een stalker en haar de hele dag wat sturen.”

Saskia: “Nee, maar ondertussen zat ik dan wel te wachten tot ik weer een berichtje kreeg. Hahaha. Je had mij best mogen stalken hoor. Dat gevoel was voor mij ook zo. Ik had het ook de hele tijd over hem tegen mijn beste vriendin en zij vond dat het tijd was om eens af te spreken. Maar dat vond ik dan weer best wel eng.”

Hoe is het dan toch tot een afspraakje gekomen?

Dave: “Na een paar weken kletsen vond ik het wel goed geweest en ik wilde haar ontmoeten. Je kunt wel eeuwig 'elkaar leren kennen' online, maar op een gegeven moment is het ook tijd om de knoop door te hakken. Sas was erg eerlijk over dat ze het eng vond en toen stelde ik voor om dan eens te Skypen.”

Saskia: “Dat vond ik natuurlijk een heel goed idee. Ook wel erg spannend, maar dan zag ik in ieder geval beter wie hij was en hoe hij reageerde. Je krijgt dan toch een beter gevoel voor wie iemand is dan alleen maar via berichtjes en foto's. En toen we elkaar op Skype gezien hadden, kon ik eigenlijk ook niet meer wachten.”

Dave: “Ik had het toen best druk op het werk en dat maakte dat het nog twee weken duurde voor we eindelijk allebei tijd hadden, maar er stond in ieder geval al een afspraak vast. Ik kon ondertussen eerlijk gezegd ook echt niet meer wachten.”

En het afspraakje?

Dave: “Love at first sight! Hahaha. Ja we waren allebei meteen verkocht. Het was heel gezellig en daarna kon ik haar helemaal niet meer uit mijn gedachte krijgen.”

Saskia: “Ik vind het allemaal heel erg spannend en ik voelde me dan ook best wel ongemakkelijk, maar Dave zorgde er meteen voor dat ik wat relaxter was en het hielp ook wel dat ik merkte dat hij ook nerveus was. We hebben toen ook telefoonnummers uitgewisseld. Ik was eigenlijk bang dat hij die stomme regels zou volgen waar je een paar dagen moet wachten voor je iets laat horen, maar dat was gelukkig niet het geval.”

Dave: “Nee, haha, ik wilde haar weer zien en ik ging echt niet een paar dagen wachten met contact opnemen. We hadden sowieso al iedere dag contact. We hebben het weekend daarop meteen weer afgesproken en sindsdien zijn we ook samen.”

Saskia: “Ja letterlijk. Ik heb mijn huis daarna alleen nog gezien toen ik het leeg ging halen en we wonen nu samen. Sinds de tweede date wisten we allebei dat het raak was. Dat komt ook omdat we al zoveel contact online hadden gehad en elkaar al goed kenden voor we afspraken.”

Dave: “Mensen kunnen wel eens raar opkijken als je dat vertelt, maar eigenlijk kennen we elkaar veel langer dan de eerste date. Ik denk dat het daarom ook zo snel verlopen is. Ik vind het wel fijn op deze manier. Je kunt wel lang gaan wachten, maar op deze manier weet je ook lekker snel of het werkt of niet.

Wat zijn de toekomstplannen?

Dave: “Een lange vakantie samen. Nu werk je en heb je een sociaal leven, dus het is tijd dat we eens echt 24/7 op elkaars lip zitten zodat we elkaar ook door en door leren kennen. Ik denk dat een vakantie samen de ideale manier is om erachter te komen of je voor elkaar bestemd bent of niet. Dus we willen een lange wereldreis maken. Volgend jaar. En als dat werkt...”

Saskia: “Ja! Dan gaan we ook trouwen natuurlijk! We zijn allebei niet de jongste meer en als we ook nog eens kinderen willen dan is het wel fijn om daar bewust mee bezig te zijn. Wie weet trouwen we wel onderweg op de wereldreis. Je weet nooit hoe het loopt, dat blijkt hier ook maar weer uit. En dat allemaal dankzij Lexa. Ik was eerst best wel sceptisch over online dating. Maar nu ben ik zo enthousiast dat ik iedereen die single is altijd aanspoor om vooral bij Lexa te registreren.”

Dave: “Ja ik had ook niet verwacht de liefde van mijn leven tegen te komen op een datingsite, maar Lexa heeft mij wel bewezen dat het toch echt mogelijk is.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie