Online op zoek naar een nieuwe liefde

Door: Dionne de Groot

Online op zoek naar een nieuwe liefde

Steeds vaker hoor je om je heen dat mensen elkaar online hebben leren kennen. Door middel van social media of dating websites. Mensen maken her en der profielen aan en lopen zomaar hun nieuwe liefde tegen het virtuele lijf. Dit is niet helemaal waar natuurlijk. Meestal vinden ze elkaar op daarvoor bestemde online websites en zijn ze beiden actief op zoek gegaan naar nieuwe contacten.

Gratis aanmelden op dating websites

Op de meeste dating websites kun jij je gratis aanmelden en gratis een profiel aanmaken. Hoe meer je dit doet, des te groter is natuurlijk ook de kans dat je iemand vindt die bij jou past. Daarnaast is jouw profiel ook erg belangrijk. Een goed profiel levert veel meer en betere reacties op dan een leeg of klakkeloos ingevuld profiel.

Gebruik foto's van uit diverse hoeken, in verschillende kleding en in uiteenlopende situaties. Op die manier kun je een breed beeld van jezelf laten zien. In je profiel tekst kun je verdere informatie over jezelf kwijt. Wie je bent, wat je zoekt, dat waarvan jij het belangrijk vindt dat een mogelijke nieuwe partner hier van op de hoogte is.

Maak het allemaal niet te lang of te uitgebreid. Je kunt verdere toelichting in persoonlijke gesprekjes geven. Je hebt dan ook nog iets om het over te hebben en je kunt zo kijken of een gesprek ook makkelijk en soepel verloopt. Specifieke karaktereigenschappen, belangrijke hobby's, een gerichte zoektocht, speciale wensen. Let er op dat je geen lijstje maakt, geen eisen stelt en het geheel positief en vrolijk houdt.

Liefde op de eerste foto

Je reageert in eerste instantie op een profielfoto. Daar klik je op om het profiel van de ander te zien. Zo kom je achter meer informatie en aan de hand daar van stuur je een berichtje, of niet. Met een beetje geluk vindt diegene jou ook erg leuk en beginnen jullie een online gesprek. Via de chat of via berichtjes kun je contact met elkaar onderhouden en elkaar leren kennen.

Jouw hersenpan maakt hier dan een sprookje van. Of dat nu is over het beeld dat je hebt van het karakter van de ander of hoe je seksueel gezien tegen diegene aankijkt. Jouw brein verzint het grootste gedeelte hier van. Wanneer een gesprek dus soepel en positief verloopt, kun je snel verliefde gevoelens gaan ontwikkelen. Ben je hier bewust van en waak er ook voor.

Houd altijd in gedachte dat je deze persoon nog niet ontmoet hebt en er dus geen idee van hebt hoe hij of zij in het echt is. Je kunt daar wel een beeld van hebben, maar dat wil niet zeggen dat dit beeld ook maar enigszins in de buurt komt van de werkelijkheid, daar je waarschijnlijk niet meer hebt ontvangen dan wat tekst en foto's.

Het is dan ook slim om voor je afspreekt met elkaar te webcammen. Je ziet dan de gezichtsuitdrukking en lichaamstaal. Je kunt elkaar een soort van in de ogen kijken en krijgt een veel completer beeld van met wie jij nou te maken hebt.

Waar ben jij echt naar op zoek?

Bedenk je op voorhand waar jij naar op zoek bent en waar jij open voor staat. Jouw mogelijkheden zijn ook belangrijk. Als jij een hele drukke baan hebt en heel weinig tijd hebt om af te spreken en iemand anders is juist op zoek naar een nieuwe levenspartner, dan past dat niet bij elkaar en verknoei je waarschijnlijk tijd en moeite.

Je kunt online makkelijk meerdere contacten tegelijk onderhouden, maar op een gegeven moment is het wel sexy als je voor iemand kiest. Zeker wanneer je op zoek bent naar liefde is exclusiviteit zeer aantrekkelijk en wil jij iemands hart winnen dan helpt het niet als je met nog drie anderen kletst.

Denk na over wat je allemaal prijs geeft voor je elkaar ontmoet hebt. Mensen kunnen veel geintjes uithalen met persoonlijke gegevens en zullen er alles aandoen om die gegevens te bemachtigen. Juist door te doen alsof hele diepe gevoelens een rol spelen, kunnen ze gegevens van jouw loskrijgen, geld van je ontvangen of je simpelweg aan de praat houden.

Online de liefde vinden

Het is niet moeilijk om online liefde te vinden. Sterker nog, de kans is er groter dan in het dagelijkse leven. Je dient er alleen wel ook tijd en moeite in te steken. Zeker als je meer zoekt dan alleen maar wat afspraakjes. Net als in het dagelijkse leven zijn het contacten die je dient te onderhouden en waar je door tijd met elkaar door te brengen er achter kunt komen of het klikt op een manier dat je ook verder wilt met elkaar.

Meld je aan op verschillende dating sites en ontdek of jouw nieuwe liefde ook al lid is van een van de vele dating sites en misschien lopen jullie elkaar dan eindelijk tegen het virtuele lijf.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie