Rotterdams beste datingspots

Door: Jeroen van de Berg

Dating in Rotterdam

Wat zijn nu precies de beste plekken om voor het eerst aftespreken in de regio van Rotterdam. Je kennen elkaar nu al een tijdje, maar zijn nog nooit eerder op een echte date geweest. In dit artikel lees je waar de beste datingspots te vinden zijn in Rotterdam. In dit overzicht vind je vijf plekken die ideaal zijn om je eerste date mee naar toe te nemen.

Strandclub Zwoel

Hoe geweldig zou het zijn om samen een romantische strandwandeling te maken, om vervolgens te genieten van de culinaire keuken. Mocht het goed weer zijn dan is dit Strandclub Zwoel zeker een aanrader. Luxe genieten in een schitterende omgeving en een culinaire beleving. Strandclub Zwoel is een gezellig restaurant op het stand. Je kunt er voor kiezen om optimaal te genieten in het zonnetje op een loungebank op het terras, of laat je verwennen in het moderne sfeervolle restaurant.

Het adres:
Zeekant 57, 3151 HW Hoek van Holland

De Tuin van de vier windstreken

Lekker samen genieten van de natuur en van het eten dat De Tuin te bieden heeft. Mochten jullie er van houden, elke zondag is er live muziek geregeld en vinden er speciale activiteiten plaats. Het Kralingse Bos/Plas is zowel in de zomer als in de winter een schitterende plek om naar toe te gaan. Door haar buitengewone ligging is restaurant De Tuin wellicht wel een van de mooiste plekjes van Rotterdam. Het is gelegen aan de rand van het Kralingse Bos en ligt direct naast de Kralingse Plassen.

Het adres:
Plaszoom 354, 3062 CL Rotterdam

De Witte Aap

Houden jullie van gezelligheid en van een drankje? Dan is dit de ideale plek om het bruisende nachtleven van Rotterdam mee te maken. Het Cafe de Witte Aap word gezien als het kloppend hart van de populaire Witte de Withstraat (de Rotterdamse kunstas). Het publiek wat hier komt zijn mensen van kantoor, studenten en journalisten.

Het adres:
Witte de Withstraat 78, 3012 BS Rotterdam

Level Rotterdam

Een beetje moed indrinken is altijd een goed idee op je eerste date, zo komen jullie beide wat losser. De beste plek om dit te doen (als jullie van cocktails houden) is in de bar van Level. Niet alleen serveert deze bar een van de lekkerste cocktails van de stad, ook is deze bar te vinden in een van de gezelligste straatjes van Rotterdam, de Pannekoekstraat. Van een drankje en goedgezelschap krijg je vaak trek, het is hier ook mogelijk om wat te eten.

Het adres:
Pannekoekstraat 76a, 3011LK Rotterdam

Wijnbar Het Eigendom

Houden jullie wel van een wijntje? Dan ben je bij Wijnbar Het Eigendom van harte welkom. Deze wijnbar heeft hoge ramen, een sfeervol interieur, beschikt over een knus terrasje en een ruime bar met maar liefst 135 wijnen op de kaart. Mocht je hier wat willen eten, de Wijnbar hanteert een petit diner concept. Dit houdt in dat zij kleine gerechtjes serveren, met Franse en Mediterrane invloeden. Al met al een perfecte plek dus voor een eerste date.

Het adres:
Witte de Withstraat 45B, 3012 BM Rotterdam

Kies een plek die het beste bij jullie past

Je wilt je eerste date natuurlijk niet verpesten. Als het een verassing is waar jullie heen gaan pijl dan altijd even of hij of zij het wel leuk vind wat jij in de planning hebt staan. Niet iedereen houd namelijk van een kroeg of bar. Als je echt voor save wilt gaan, maak je met een romantische wandeling over het strand of door het bos altijd een goede indruk. Bovendien heb je met een wandeling genoeg gesprekstof, omdat je onderweg veel tegen komt. Achteraf kunnen jullie altijd nog bepalen om en gezellig restaurant in te gaan, of je te bezatten in een bar of kroeg.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie