Tips voor het vinden van de liefde van je leven

Door: Denise Visser

Liefde van je leven

Mannen en vrouwen zoeken allemaal hetzelfde. Liefde. Iedereen hoopt toch die persoon tegen te komen waar ze de rest van hun leven mee door willen brengen. Steeds meer mensen gaan online op zoek naar de liefde van hun levenVandaag de dag lijkt dat steeds lastiger te worden. Niet alleen zijn veel mensen onafhankelijker, maar mensen hebben tegenwoordig ook veel meer eisen voor een partner. Voor dat ze besluiten te settelen en zich bij een enkele partner te houden, moet die partner bijna perfect zijn. Maar niemand is perfect dus het kan heel lastig zijn om dan iemand te vinden. Online op zoek gaan naar de liefde van je leven kan dan de oplossing zijn. Steeds meer mensen vinden hun nieuwe liefde dan ook online.

Waarom online op zoek gaan naar de liefde van je leven?

Steeds meer mensen gaan online op zoek naar de liefde van hun leven. Dit komt omdat de online zoektocht niet alleen veel makkelijker is dan in het dagelijkse leven, maar het biedt ook vele voordelen. Zo kun je met verschillende mensen contact hebben en ontdekken met wie het klikt nog voor je afspreekt. Je weet dan op de date al of jullie overeenkomsten hebben en bij elkaar passen. Je kunt elkaar op een veel dieper niveau leren kennen.

Het is online ook veel makkelijker om jezelf te zijn dan in face-to-face. Je bent misschien nerveus of je voelt je onzeker. Vanachter een beeldscherm is het veel eenvoudiger om te laten zien wie jij echt bent en je hoeft niet eens bang te zijn dat je iets verkeerd zegt, want je kunt het gewoon nalezen voor je een berichtje doorstuurt.

Meld je aan op verschillende serieuze datingsites

Zoek de serieuze datingsites uit en meld je aan. Lees de Algemene Voorwaarden goed door om er zeker van te zijn dat je niet te maken hebt met een datingsite die gebruik maakt van nep profielen en bepaal op voorhand of je eventuele bijkomende kosten wilt betalen, mocht de datingsite en de aanwezige profielen jou bevallen.

Op hoe meer datingsites jij actief bent en met hoe meer leden jij contact hebt, des te groter is de kans dat jij diegene tegenkomt met wie het echt klikt. Hoe meer contacten jij onderhoudt, des te sneller ontdek je ook met wie jij wel en met wie jij niet verder zou willen. Je kunt de leden namelijk makkelijk met elkaar vergelijken zonder iemand voor het hoofd te stoten.

Maak een duidelijk profiel

Je profiel is heel belangrijk en het is dan ook aan te raden om een duidelijke profielfoto te gebruiken. Gebruik de diverse chat en berichten functies op de datingsite om je online contacten echt goed te leren kennenVoor sommige mensen is het ongemakkelijk om herkenbaar online te staan, maar als je echt op zoek gaat naar de liefde van je leven dan kun jij je hier beter overheen zetten en een leuke en positieve profielfoto gebruiken. De leden die op jouw profiel reageren hebben dan ook echt interesse in jou.

Maak in je profiel tekst heel duidelijk wie jij bent, maar ook naar wat jij zoekt in een levenspartner. Je hebt dankzij de mensen in je directe omgeving vast een duidelijk beeld van wat jij wel en niet aantrekkelijk vindt in het karakter van iemand en er is dan ook niks mis mee om van beide zijdes aan te geven wat je wel en niet prettig vindt. Het is ook heel belangrijk dat je gewoon duidelijk bent over wie jij als persoon bent. Heb je rare hobby's of grappige karaktertrekjes, schroom dan niet om dit in je profiel te zetten. Wanneer iemand dan op jouw profiel reageert, weet je al zeker dat diegene dat aantrekkelijk vindt.

Online contacten onderhouden

Gebruik de diverse chat en berichten functies op de datingsite om je online contacten echt goed te leren kennen. Schaam je niet om precaire onderwerpen aan te snijden wanneer jij die belangrijk vindt of om domme grapjes te maken wanneer dat jouw humor is. Je wilt namelijk zeker weten dat jullie een echte klik hebben en je wilt ook zeker weten dat de ander jou echt leuk vindt om wie jij bent en niet om een of ander fantasiebeeld dat jij misschien hebt neergezet.

Toon ook interesse in de ander door veel vragen te stellen. Dat kunnen diepgaande gesprekken zijn, maar gewoon vragen hoe iemands dag is geweest is ook heel erg belangrijk. Stel je ook open naar de ander toe. Je wilt de gesprekken wel positief houden, maar wanneer je eens een slechte dag hebt gehad of een vervelende ervaring achter de rug hebt, dan is het juist mooi als je het daar over kunt hebben. De ander weet dan dat jij jezelf openstelt voor diegene en dat draagt bij aan een diepere band en je bouwt er vertrouwen mee op.

Online gevoelens

Kijk er wel voor uit dat je online niet te snel gevoelens voor iemand ontwikkelt. Natuurlijk is dit een fijn gevoel en is dit ook waar je naar op zoek bent, maar je kunt er ook snel een onrealistisch beeld door creƫren, terwijl in het echt nog maar moet blijken of je beeld van die ander ook klopt.

Het is verstandig om na een tijdje bijvoorbeeld via de webcam contact met elkaar te hebben. Een programma als Skype is hier ideaal voor. Je krijgt dan een veel beter beeld van met wie jij zit te kletsen. Je ziet gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal. Daarnaast is het ook gewoon leuk om iemand virtueel in de ogen te kunnen kijken.

Probeer ook niet maanden online contact te hebben, maar toch binnen een redelijke tijd met elkaar af te spreken. Zeker wanneer andere gevoelens dan interesse een rol gaan spelen, wil je elkaar in het echt ontmoeten om te ontdekken of deze gevoelens ook gegrond zijn of dat jullie je vergist hebben en toch beter verder kunnen zoeken.

Richt je ook niet meteen op een enkele persoon, maar probeer met meerdere mensen contacten te onderhouden. Niet omdat je dan iets achter de hand hebt, maar omdat je dan wat nuchterder in het contact staat. Wanneer je een afspraakje hebt gehad kun je er natuurlijk voor kiezen om voor een persoon te gaan.

Online dating is de nieuwe manier om echte liefde te vinden

Zoals je ziet zijn er een hoop redenen om online op zoek te gaan naar echte liefde. De vele voordelen en het gemak maken dat het een populaire manier is om iemand op een dieper niveau te leren kennen. Doe hier ook je voordeel mee en ontdek of jij online ook leuke contacten aan kunt gaan, kunt onderhouden en er in het echte leven werk van kunt maken na een afspraakje.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie