Versiertips voor gegarandeerd succes

Door: Eliza de Jager

Versiertips

Slecht in versieren?

Versieren is voor veel mensen lastig. Ze worden al nerveus van de gedachte alleen en weten niet wat ze moeten doen of zeggen. Er zijn echter een paar handelingen die je makkelijk kunt oefenen. Om te beginnen moet je het achterwege laten om bang te zijn een blauwtje te lopen. Dat hoort er nu eenmaal ook bij. Je zult merken als je het als een oefening ziet en er ook de humor van in kan zien als het niet werkt, dat het snel eigen wordt en je steeds beter zult worden in versieren.

Online heb je waarschijnlijk al langere tijd contact en zul je vast al complimentjes gemaakt hebben. Je merkt dan al snel waar iemand op reageert. Dit kun je onthouden voor op de date en dan in je voordeel gebruiken.

Versiertip 1:

Je hebt je date tijdens chats vast al verteld dat je de foto's op het profiel echt mooi vond en dat zijn of haar ogen er stralend op stonden. Als je daar een positieve respons op hebt gekregen, kun je dit op een echte date nog eens aanhalen. Je kunt dan zeggen dat de ogen in het echt nog meer stralen, of dat je het online wel al een paar keer gezegd hebt, maar dat je het nu wilt zeggen terwijl je in die mooie ogen kijkt.

Wat het ook is waar je een compliment over maakt. Zorg dat je het meent. Maar links en rechts complimentjes en opmerkingen de ruimte in gooien werkt meestal averechts. Terwijl het leuke gespreksstof op kan leveren als je er echt enthousiast over kunt zijn.

Versiertip 2:

Ogen zijn ook een goede manier om te flirten. Het kan erg spannend zijn om iemand diep in de ogen te kijken. Je kunt al eens beginnen met net iets langer de blik van de ander vast te houden. Er is maar een fractie van een seconde nodig om een bepaalde spark teweeg te brengen waarvan het bij de ander zal gaan kriebelen.

Merk je dat je date terug kijkt, dan kun je steeds wat langer kijken. Let er wel ook op dat het geen staar wedstrijd wordt. Dan kan het weer ongemakkelijk en creepy overkomen. Maar dat heb je snel genoeg in de gaten als je op zijn of haar reactie let.

Versiertip 3:

Ben niet bang om de ander aan te raken. Jullie zijn al samen op een date. Dat hoeft niet meteen heel intiem te zijn. Je kunt een arm om een schouder slaan of even een hand vastpakken tijdens het vertellen. Je merkt snel genoeg of iemand daar afwijzend op reageert of niet. Wanneer iemand daar op een open manier op reageert, kun je natuurlijk proberen een stapje verder te gaan.

Hoe spannend het ook is, als je het doet, doe het dan goed. Mensen vinden het prettig als je zelfverzekerd bent, maar teveel kan ook weer intimideren. Er is dus ook niks mis met het uitspreken van je gevoelens. Wil je bijvoorbeeld een hand vast pakken, maar durf je niet? Vraag het dan gewoon: Zou je het erg vinden als ik je hand vast pak. Ik durf je niet zomaar vast te pakken. Daarmee stel jij je kwetsbaar op en daardoor heb je kans dat de ander zich ook meer op het gemak zal voelen.

Het is bij versieren vooral belangrijk dat jij er iets van jezelf in legt. Een stukje persoonlijkheid. Afgezaagde versierpogingen kennen we nu wel. Door open in het contact te staan en te letten op de reactie en lichaamstaal van de ander ontdek je snel wat voor jullie werkt.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie