Vrijgezelle voordelen

Door: Dionne de Groot

Vrijgezelle voordelen

Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om vrijgezel te blijven. Het single leven bevalt hen meer dan goed en ze genieten met volle teugen van de voordeeltjes, de lusten en laten de lasten mijlenver achter zich. Ze hebben een eigen inkomen, nemen zelf beslissingen en dragen zelf verantwoordelijkheid voor hun doen en laten. En er moet wel een heel bijzonder iemand langskomen om dat te veranderen.

De lusten en niet de lasten

Het is niet zo dat bewuste vrijgezellen geen enkele vorm van relatie aangaan. Het is juist zo dat zij er voor kiezen om vooral te genieten als ze tijd met iemand anders doorbrengen. Ze willen de lusten, maar niet de lasten en aangezien dat tegenwoordig bijna gemeengoed is geworden, zijn er een hoop andere singles die hetzelfde zoeken.

Wat de lusten en wat de lasten precies zijn en inhouden, is heel erg persoonlijk. Het ligt dus aan de betrokken personen hoe dat ingevuld wordt. Daarom is het toch nog een soort van relatie. Je maakt wel afspraken, je houdt tot op een bepaalde hoogte rekening met de wensen en verwachtingen van de ander, zonder daarbij je vrijheden op het spel te zetten.

Het betekent ook helemaal niet dat je er niet voor elkaar mag zijn in mindere tijden. Het kan ook zomaar zo zijn dat je het juist prettig vindt om voor iemand te zorgen. Meestal betekent het echter dat je het leuk hebt als je samen bent en dat je vrij bent als je niet bij elkaar bent.

Aanpassen en zeuren bij koppels

Welke single kent dat intense gevoel van opluchting niet wanneer ze een koppeltje horen kibbelen over onzinnigheden. Wat er gegeten wordt, hoe laat iets wordt afgesproken, waar er geparkeerd wordt. Allemaal zaken waar jij niet eens over nadenkt. Je doet ze gewoon. Je hoeft je er niet eens druk om te maken.

Er is overigens niks mis met kibbelen. Het is goed voor een stelletje, omdat ze op die manier leren met elkaar om te gaan, of niet natuurlijk. En het kan ook lastig zijn voor een single om juist niet even de compleet andere mening van je partner te horen. Een beetje feedback of het probleem even bij de ander neerleggen, kan erg prettig zijn.

Andere voordelen voor singles

Je doet wat je wilt, met wie jij wilt, wanneer jij dat wilt. Je hoeft geen verantwoording af te leggen. Je maakt tijd voor vrienden en familie zonder dat je iemand tekort doet. Je kiest er voor om op wereldreis te gaan. De baan aan de andere kant van het land te nemen. Jij bepaalt welke kant jouw leven op gaat, zonder overleg.

Doordat je alleen bent, weet je op eens weer wat jij nou belangrijk vindt. In je leven, aan jezelf en bij een potentiƫle partner. Doordat je weer dichter bij jezelf komt, weet je de volgende keer nog beter wat je in een partner zoekt.

Ondertussen kun je zonder problemen lekker flirten. Het is goed voor je zelfvertrouwen en naast de kans op nieuwe contacten, levert het ook nog leuke en grappige momenten op. Mits je ook een beetje weet hoe je moet flirten natuurlijk.

Kom je iemand tegen met wie jij een bepaalde klik of chemie hebt, dan hoef jij je niet druk te maken om een eventuele partner. Je kunt lekker doen wat je wilt en die klik nader onderzoeken.

Sommige karaktertrekjes of eigenschappen van een persoon zijn minder aantrekkelijk, maar als je geen partnerschap met iemand hebt, dan kun je die vervelende eigenschappen of gedragingen makkelijker naast je neerleggen.

Vrijgezellen laten zich in bed sneller gaan, voeler zich vrijer en hebben minder last van schaamte. Ze hoeven je straks niet bij het ontbijt aan te kijken nadat ze een scheetje lieten tijdens de seks, maar kunnen er thuis in zichzelf om lachen.

Je hoeft je in je dagelijkse beslommeringen niet druk te maken om iemand anders. Je eet wanneer jij wilt. Koopt wat jij wilt. Spreek af met wie jij wilt. Doet de afwas wanneer jij wilt. Met andere woorden: Je doet wat jij wilt.

De meeste singles willen vooral hun onafhankelijkheid niet kwijt. Dankzij online dating is het nog makkelijker om leuke singles tegen te komen die net als jij voor de lusten gaan en de lasten liever even vergeten. Met online dating kun je ook nog eens makkelijk met veel mensen tegelijk flirten. Hoog tijd voor een goed datingprofiel zodat jij ook volop kunt genieten van alle vrijgezelle voordelen.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie