Waar moet je op letten bij je eerste online date

Door: Dionne de Groot

Eerste online date

Dating websites hebben iedere dag vele nieuwe aanmeldingen en dat zijn veelal mensen voor wie het online daten helemaal nieuw is. Zolang je achter je toetsenbord zit, is het allemaal vrijblijvend en spannend, maar wanneer het tijd is voor je eerste online date zijn er toch enkele zaken waar je op moet letten.

Met wie spreek je af?

Weet je eigenlijk wel met wie je afspreekt. Je wilt zelf niet al te veel persoonlijke informatie prijs geven, maar het is wel ook belangrijk dat je niet met een wildvreemde afspreekt. Hoe pak je dat aan? Je kunt bijvoorbeeld afspreken om vlak voor de afspraak toch telefoonnummers uit te wisselen om even kort telefonisch contact te hebben voor je naar de afgesproken locatie gaat. Of nog beter, om via een webcam even een gesprekje met elkaar te hebben. Je ziet de ander dan en krijgt een veel beter beeld van de persoon.

Neem iemand mee

Wanneer je op een onbekende locatie met een wildvreemde afspreekt, kan het verstandig zijn om iemand mee te nemen. Een vriend of vriendin die discreet is en die, wanneer alles in orde blijkt te zijn, ook zonder veel omhaal vertrekt. Geef dit wel ook aan je date aan, anders kan het nog wel eens vreemde blikken opleveren.

Spreek de eerste online date af op een publieke locatie

Je kunt meteen de eerste date wel een heel intiem en romantisch plekje uitkiezen, maar dit is niet erg verstandig. Pas als je iemand hebt ontmoet en in de ogen hebt gekeken, weet jij of je op je gemak bij die persoon zult zijn. Wanneer je dan meteen afspreekt op een plek waar niemand anders is, kan dat er voor zorgen dat jij je onnodig niet prettig voelt.

Ga met eigen vervoer

Ga naar je date met eigen vervoer of zorg voor een alternatief. Je wilt niet in de situatie terecht komen dat je het niet naar je zin hebt, maar niet weg kunt. Door er voor te zorgen dat je ten allen tijden weg kunt, ben je ook niet afhankelijk van je date. Als een bekende je heeft afgezet zorg er voor dat je het nummer van een taxi en geld bij je hebt of vraag of de bekende in de buurt blijft zodat je makkelijk opgehaald kan worden.

Ben op je gemak

Het is makkelijker gezegd dan gedaan dat je moet zorgen dat je ontspannen en op je gemak bent, maar je kunt wel enkele dingen doen die daar aan bijdragen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat jij je lekker voelt in je kleding en dat deze ook geschikt is voor de date. Bedenk op voorhand enkele gespreksonderwerpen voor het geval er een stilte valt. Maak je hier ook niet te druk om, want je hebt al enkele gesprekken online gehad en als dat niet lekker liep, zou je nu ook niet afspreken.

Ben jezelf

Het eeuwig terug kerend cliché. Blijf jezelf. Dat is met reden zo. Het heeft geen zin om je online of offline anders voor te doen dan je bent. Je wilt juist iemand tegen komen met wie het echt klikt en het zou zonde zijn als je zoveel moeite in een ander personage hebt gestopt en het blijkt dan op de date niet te klikken. Wanneer jij online jezelf bent, weet je op een date ook zeker dat je date jou echt leuk vindt en dus kun je lekker ontspannen en genieten van de date.

Vooral de eerste date is spannend, maar bij een online eerste date heb je het voordeel dat je elkaar toch al kent en weet dat er een klik tussen jullie is. Bereid je goed voor en denk na over wat je gaat doen en dan kan het bijna niet anders dan dat jouw eerste date een geslaagd afspraakje wordt.

Reacties van andere lezers

Lees hier wat andere mensen te zeggen hebben over dit artikel en hun beoordeling erover.

Deel jouw reactie